Compartir co entorno en Android: que é e como desactivalo

Android é un sistema operativo extremadamente funcional. Isto supón unha vantaxe e unha desvantaxe. Ao final, o que para algúns é unha oportunidade, para outros é unha complexidade que hai que afrontar. E o segundo, como demostra a práctica, resulta moito máis complexo que o primeiro. Aínda así, con cada actualización, hai máis funcións e ferramentas de Android dispoñibles, o que significa que hai máis razóns para non entender algo. Que bo é que nos teñades preparados para contarvos e amosarvos o que hai.

Android obtivo recentemente a función de datos inalámbricos Sharing Near. Google lanzouno como parte dos servizos de Google Play, polo que non foi necesaria ningunha actualización do sistema. Só a innovación apareceu no nome orixinal e na localización rusa - «Compartición próxima». En principio, a tradución é correcta, pero a quen lle vai molestar buscar analoxías noutro idioma?

Como desactivar a compartición de contorno

Unha vez máis: O intercambio co medio ambiente é e é a función de transferencia de datos de Compartir preto. Permite transferir ficheiros dun dispositivo a outro mediante Wi-Fi e Bluetooth simultaneamente. Isto permite velocidades moi altas, con imaxes de 1-4 MB transferidas case ao instante e ficheiros de vídeo grandes de 1 GB transferidos en menos dun minuto.

De xeito predeterminado, "Compartir co ambiente" sempre está activado. Non obstante, pode desactivalo. Isto pódese facer na configuración, pero dado que todos os fabricantes ocultan este mecanismo en diferentes segmentos da configuración, o mellor é buscalo:

  • Vaia a Configuración e pase o dedo cara abaixo para abrir a barra de busca;
  • Vaia a «Compartir preto» (ou Compartir preto se a primeira opción non funciona);
  • Abra a pestana correspondente tocando o resultado na caixa de busca;
  • Na xanela que aparece, desactive a función "Intercambiar co ambiente" movendo o interruptor á posición inactiva.

Desactivar ou desactivar a compartición de contorno

Non obstante, basicamente non é necesario desactivar o "Exchange Exchange" por varios motivos:

  • Podes activar o modo oculto ocultando usuarios que non están na túa lista de contactos ou a todos en xeral (para que poidas seguir enviando ficheiros cando queiras);
  • Podes usar tanto a internet móbil para a transferencia de datos como a wifi, ou escoller completamente o modo sen conexión, polo que non tes que usalo se tes medo de exceder o tráfico;
  • Pode cambiar entre diferentes contas de Google para enviar e recibir ficheiros a través de "Compartir co ambiente", polo que tamén pode manter o anonimato.

En xeral, Compartir con contornos é unha característica moi útil que permite enviar datos dun dispositivo a outro rapidamente. A diferenza de AirDrop, que claramente actuaba como un prototipo, a opción "Compartir" de Google require que os usuarios se enfrenten no momento da transferencia de datos, recomendando que os dispositivos non se aparten a máis de 30 cm. Noutras palabras, é posible que a xente aleatoria non poida aterrorizarte con fotos de contido obsceno. Así que non hai nada que temer. E como a "Bolsa" non consume tráfico, non hai nada que gardar na súa desconexión.